High Availability

Continuïteit is onmisbaar

Q-network hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van alle hosting diensten, high availability is hier onderdeel van

Waarborgen

Q-network is direct klant bij het datacenter SmartDC in Rotterdam. Er zijn dus geen derde partijen betrokken bij de hosting diensten van Q-network, anders gezegd is er geen sprake van (shared) colocation. Alle apparatuur in de door Q-network gehuurde unit in het datacenter is eigendom van Q-network. Er is geen sprake van vreemd vermogen in de onderneming of huur van hardware. Verder is alle hardware uiteraard gedekt door fabrieksgarantie en goede SLA's.

Redundantie

Redundantie wil zeggen dat apparatuur niet enkelvoudig is uitgevoerd. Dit principe wordt door Q-network waar mogelijk toegepast. Denk hierbij aan servers, netwerk switches en firewalls. De internet verbinding en stroom faciliteiten worden door het datacenter redundant aangeleverd. Kortom, over de gehele keten is redundantie toegepast.

Cluster

Redundantie beperkt zich over het algemeen tot hardware, Q-network doet hier nog een schepje bovenop. Ons storage cluster voorziet in een high available virtualisatie platform waarop uw netwerk omgeving kan worden gefaciliteerd. De techniek komt voort uit Microsoft Azure technology en biedt een uitermate betrouwbaar platform met een zeer hoge performance, mede dankzij de inzet van enterprise SSD opslag.